Loftlamper og væglamper kan gøres på mange måder

Loftlamper og væglamper kan gøres på mange måder

Udvalget af lamper på det danske marked er enormt. Det kan derfor være et uoverskueligt valg, når der skal findes en ny loftlampe til hjemmet. Om det er loftlamper eller væglamper, du er på udkig efter, er der et kæmpe udvalg.

For at indsnævre feltet af lamper skal du først gøre op med dig selv, om du er på jagt efter indendørsbelysning eller udendørsbelysning. Inde for indendørsbelysning skelnes der mellem loftlamper, væglamper, gulvlamper og pendellamper. Valget af lampetype kan have stor indflydelse på, hvordan lysstyrken er, og hvordan lyset falder i rummet.

Af gode grunde er udvalget af loftlamper ikke ligeså stort, når det kommer til udendørsbelysning. Ved udendørsbelysning er kravene til holdbarhed til gengæld større, da eventuelle væglamper skal hænge ude hele sæsonen, og derfor har brug for at have en høj robusthed.

Der er mange gode grunde til at købe dansk, når der skal findes en ny lampe. Danmark har en stolt tradition inde for design af lamper. Det er både muligt at finde en dansk designet væglampe i den dyre eller billige ende.

Solceller kan være et billigt alternativ til dig med have

Et alternativ til de traditionelle udendørslamper er solcellelampen. Denne lampe fungerer ved hjælp af solens stråler. Du slipper derfor for brugen af dyre batterier og ledninger, der kan ødelægge idyllen i haven. Når solcellelampen først er købt, vil der ikke være yderligere omkostninger.

Markedet inde for solcellelamper har udviklet sig meget i de seneste år. Det samme har kvaliteten af solcellerne i lampen. Dette gør det muligt at benytte lampen i Danmark året rundt, da solceller er blevet mere effektive til at opfange solens stråler. Samtidig kan lamperne i højere grad i dag klare den danske vinter. De kan derfor benyttes året rundt og give lys i de mørke vintermåneder.

LED belysning er i vækst, og kan spare dig penge

Valget af lyspærer har også en stor indflydelse på styrken af lyset, og hvorvidt der skabes en hyggelig stemning. Samtidig kan du ved brug af den rigtige pære spare en masse på elregningen og på samme tid være CO2 venlig. Kombinationen af disse to ting har været med til at skabe en stor vækst for salget af LED-pærer på verdensplan. Disse LED-pærer kan du med god samvittighed benytte dig af i dine væglamper eller loftlamper.

Mulighederne er mange, når der skal købes nye lamper, og det kan derfor være en god idé at finde inspiration hos en forhandler af lamper.