Smarte systemer med adgangskontrol er ideelt til virksomheder

Adgangskontrol

De fleste af os kender nok følelsen af, at vi gerne vil have kontrol over, hvem der kan komme ind. Det gælder i hjemmet, men det gælder så sandelig også i en virksomhed. De fleste virksomheder vil i deres bygninger opbevare dyre maskiner og vigtige dokumenter, der nødigt skulle falde i de forkerte hænder. En virksomhed vil derfor have en vis interesse i at kunne kontrollere, hvem der kan komme ind, og hvem der ikke kan. Dette kan blandt andet gøres ved at have et låsesystem med nøgler, der uddeles til alle, der skal have adgang. Problemet opstår, hvis og når en nøgle forsvinder eller mistes, for så skal hele systemet udskiftes. Heldigvis findes der i dag langt smartere teknologiske løsninger, der både sætter virksomheder ud over dette problem og giver dem mange fordele med i købet.

Teknologien giver nye muligheder

Vores verden er i konstant udvikling. Ikke mindst på det teknologiske område, hvor der over de sidste år er sket massive forandringer. Og den dag i dag giver teknologien hele tiden nye muligheder for, hvad vi kan og bør gøre. Det gælder også inden for problematikken med adgangskontrol. I dag findes der nemlig digitale systemer, der kan løse problemet, der ofte opstod med traditionelle systemer. Med mekaniske nøgler kan man nemlig hurtigt have et problem, hvis en nøgle bliver væk, eller hvis en opsagt medarbejder ikke leverer sin tilbage. Det er både dyrt og besværligt at skulle udskifte et helt system, især hvis man har at gøre med en større bygning. For mange virksomheder kan det altså godt betale sig at overveje at skifte til et system med elektronisk adgangskontrol.

Hvordan fungerer elektronisk adgangskontrol?

Elektronisk adgangskontrol er en nytænkt og smartere måde at få kontrol over, hvem der kan komme ind i virksomhedens bygninger. Med et elektronisk system kan man hele tiden ændre og opdatere, så det passer til virksomhedens behov, efterhånden som de ændrer sig. Eksempelvis er det nemt at ændre adgangsforhold og tilføje eller udelukke brugere, når der er brug for det. Elektronisk adgangskontrol giver altså helt nye muligheder, i forhold til hvis man gør brug af mekaniske nøgler og traditionelle låsesystemer. Desuden vil der mange gange være økonomiske fordele ved at skifte til et system med elektronisk adgangskontrol. Hvor store de er, afhænger meget af, om man vælger et system med offline eller online adgangskontrol.

Et system med offline adgangskontrol…

Et adgangskontrol system der er offline, betyder, at der ikke er noget kommunikationskabel mellem den enkelte dør og den PC, hvorfra systemet styres. Hvis der skal udføres ændringer i systemet, skal det altså først gøres på Pc’en og derefter implementeres i den enkelte dør ved hjælp af en brik. En ændring kan eksempelvis være, hvis en given brik skal have adgang eller indgangsforbud. Fordelen ved at vælge denne løsning er, at omkostningerne er lavere, når man får systemet installeret. Der vil dog være nogle løbende omkostninger forbundet med, at der skal en person til at løbe rundt med eventuelle ændringer i systemet til hver eneste dør, der er omfattet af systemet.

… Eller online adgangskontrol

I modsætning til offline adgangskontrol vil der i et system med online adgangskontrol være et kommunikationskabel mellem den administrerende PC og hver enkelt dør. Det betyder, alt kan styres fra Pc’en, og laves der ændringer i systemet, bliver de automatisk kommunikeret ud til de enkelte døre. Online adgangskontrol har altså den fordel, at man slipper for at skulle implementere ændringer i dørene manuelt. Ulempen er, at engangsomkostningen vil være en del højere, når man får installeret systemet.

En kombination er også en løsning

Formålet med elektronisk adgangskontrol er, at det skal møde den enkelte virksomheds behov på bedst mulig vis. Derfor er der også mulighed for at kombinere egenskaber fra både online og offline adgangskontrol. Der er også en del virksomheder, der vælger en kombination af elektronisk adgangskontrol og et mere traditionelt system med mekaniske nøgler. I en virksomhed kan dette betyde, at dørene til fællesområder åbnes elektronisk ved hjælp af en brik, mens det kræver almindelige nøgler at komme ind på et givent kontor. På den måde kan man få fordelene fra begge dele og samtidig få det til en billigere pris, da antallet af online døre begrænses.

Producenter af systemer med elektronisk adgangskontrol

Der er altså flere muligheder at vælge imellem, når det kommer til elektroniske systemer med adgangskontrol. Når det kommer til producenter og mærker, er der også nogle at vælge imellem. Eksempelvis har en klassisk låse- og nøgleproducent som Ruko udviklet flere systemer, der egner sig til elektronisk adgangskontrol. Der er også kommet helt nye producenter på markedet, som er specialiseret på netop dette område. Hvad man vælger, er meget individuelt. Det kommer først og fremmest an på, hvilke krav man stiller til sit låsesystem med hensyn til pris og muligheder. Hvis man er i tvivl om, hvad man skal vælge, kan det være en god idé at tage kontakt til en professionel forhandler af adgangskontrol systemer. KeyPartner forhandler en række forskellige systemer og kan hjælpe dig med at finde frem til, hvilken løsning der egner sig bedst til netop din virksomhed. Eksempelvis findes der systemer, der giver adgangskontrol, men også systemer, der er kombineret med et tyverialarmsystem. Hvad man vælger kommer altså meget an på, hvor høje krav man stiller til sikkerheden. Uanset hvad man vælger, vil en investering i et elektronisk system med adgangskontrol samtidig være en investering i sikkerheden i en virksomhed.